در چند دهه ی اخیر، تاتو در همه جای دنیا فراگیر شده است. بسیاری از مردم دنبال سالن هایی هستند که بتوانند به آن اطمینان کنند و برای تاتوی بدنشان تصمیم بگیرند. برخی هم اجازه می دهند دوستشان با دستگاه تاتویی که خودش تهیه کرده است برای آنها تاتو بزند. در هر حال تاتو از زمان های بسیار قدیم وجود داشته، و هر روز طرفداران بیشتری نیز پیدا می کند. در هر جایی از دنیا از روش های خاصی برای تاتو زدن استفاده می کنند؛ که در ادامه در مورد تکنیک های مختلف تاتو در سرتاسر دنیا توضیح داده خواهد شد.
تکنیک های سنتی تاتو زدن
در طی زمان، بسیاری از مناطق و فرهنگ های مختلف روش های خاص خود را برای تاتو زدن داشتند و دلایل مختلفی نیز برای آن اقتباس کردند؛ مثل مذهب و دینشان، فرهنگشان، مراسم های خاص یا هر سنت دیگری. زمانی که تحولات فنی ایجاد شد، روش های مراقبت تاتو نیز باید پیشرفت کنند. مناطق مختلف دنیا از خطرات زیست محیطی متفاوتی برخوردار بودند و تاتو به آن سمت کشیده شده بود. بعد از اینکه تاتو کامل می شد با دقت آن را بررسی می کردند تا عفونت پوستی ایجاد نشده باشد. عفونتهای پوست در زمانی که هنوز آنتی بیوتیک ها ساخته نشده بودند، بسیار شایع بود و ممکن بود در عرض چند ساعت منجر به مرگ شود.
تکنیک های تاتو در سراسر جهان
روشهای زیر برخی از رایجترین تکنیکهای تاتو تاریخی هستند و همه آنها هنوز در سراسر جهان تا همین امروز توسط فرهنگهای مختلف انجام میشوند.
یکی از تکنیک های تاتو : بامبو بنگال
این تکنیک به عنوان اصلی ترین تکنیک تاتو زدن شناخته می شود، که هم دیدن آن بسیار جالب است و هم برای تاتو آرتیست کار بسیار مشکلیست. یک دسته از چوب بامبو ساخته شده است و به طور کامل برای راحتی و دقت بیشتر گرد شده، نقاط تیز در انتهای آن ایجاد شده است تا به عنوان سوزن های تاتو عمل کند. موارد بیشتر یا کمتر را میتوان به انتهای دسته برای تکنیک های خاص اضافه کرد تا خطوط ظریف و یا ضخیمتر از رنگ توسط تاتو آرتیست کشیده شود.
برای رسیدن به اثر مطلوب، به محض اینکه رنگ در قسمت تیز این دسته از بامبو ها قرار گرفت، سریع داخل پوست فرو می رود. این عمل باید با سرعت و دقت انجام شود و به اندازه ی کافی در پوست فرو برود تا رنگ در محل مورد نظر قرار بگیرد. اگر انتهای بامبو تیز نبود، این عمل بسیار دردناک می شد. اگر هم سر چوب ها کند بود درد بیشتری داشت؛ چون به فشار بیشتری نیاز داشت و ضربه های عمیق تری برای وارد شدن آنها به گوشت لازم بود. البته، برای گذاشتن سوزن در زاویه درست و عمق آن، مهارت و تجربه فوقالعادهای لازم است. با استفاده از این تکنیک صد ها هزار ساعت طول میکشد تا واقعا” یک تاتو بامبو درست شود و اغلب صدها ساعت طول میکشد تا یک تاتوی بزرگ با استفاده از این تکنیک انجام شود.
تکنیک میخ و چکش
این یکی از قدیمیترین تکنیک های تاتو در سراسر جهان است. اگر چه این تکنیک در بیشتر کشور ها و تمدن های صدها سال پیش از بین رفته است، اما هنوز هم در برخی از مناطق جنوبی اقیانوس آرام یعنی مناطق کوچکی در کشور های پاپوآ گینهنو مورد استفاده قرار می گیرد.
هنگام استفاده از چنگک و قبل از ضربه زدن، تاتو آرتیست اطمینان حاصل خواهد کرد که پوست مشتری اش به خوبی کش آمده است، حتی برخی اوقات یک فرد دیگر نیز پوست مشتری را می کشد تا تیغه ای که قرار است داخل پوست فرو برود به خوبی در پوست کشیده شده وارد شود. این وسیله ی میخ مانند به طور سنتی از استخوان ساخته شده است و قبل از اینکه در پوست فرو برود، به طور کامل در رنگ تاتو قرار می گیرد.
یکی دیگر از تکنیک های تاتو با لوله ی فلزی
این تکنیک در کشورهای جنوب شرقی آسیا رایج بود و در میان تایلند قدیم نیز بسیار محبوب بود. در واقع تکنیک های مدرن تاتو از این روش نشات گرفتهاند. فلز ( معمولا “برنج) تو خالی است، و فلز نازک تر و کوچک تر دیگری از آن بیرون آمده است؛ این فلز بیرون آمده نوک بسیار تیزی دارد.
تاتو آرتیست، قبل از اینکه به دقت لوله را روی سطح مورد نیاز پوست قرار دهد، این نقطه ی تیز را در رنگ فرو می برد و محکم روی لوله فشار میآورد، بسیار شبیه به اینکه چطور یک ماشین خیاطی کار میکند، تا پوست را سوراخ کند و رنگ را توزیع کند.
تکنیک غربی
پس این جایی است که اکثریت جهان امروز از دستگاه های آن استفاده می کنند. اگر شما هر جایی برای تاتو زدن بروید، حتما” با استفاده از دستگاهی که سوزن های تیز دارد و به یک تفنگ متصل است این کار را برایتان انجام خواهند داد.
سوزنها در انتهای لوله قرار میگیرند، که سپس به منبع تغذیه متصل میشود. پس از فرو رفتن سوزن در تشتک های رنگ با فشار دادن پدال دستگاه، تفنگ دارای بار الکتریکی می شود و در هر دقیقه هزاران بار روی پوست شما رنگ را قرار خواهد داد. این دستگاه با دقت پوست را سوراخ می کند و حرکات اینقدر سریع است که اکثر افراد درد کمی را تحمل خواهند کرد.